Teologické fakulty v Prešove a Krakove podpísali zmluvu o spolupráci

25.05.2013 Prešov

Prešov 25. mája (TASR) - Vedenie Gréckokatolíckej teologickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove a Teologická Fakulta Pápežskej univerzity Jána Pavla II. v Krakove uzavreli v uplynulých dňoch v kráľovskom meste Krakov ďalšiu Zmluvu o spolupráci.
„Fungovanie univerzít a ich fakúlt spočíva zaiste v pluralite takých úloh a aktivít, ktorých výsledkom je ich vzájomné kvalitatívne a odborné napredovanie. Ide o pokračovanie dlhodobej spolupráce, v ktorej sa permanentne osvedčila vzájomná snaha o vytvorenie takého priestoru, v ktorom sa dokážu navzájom obohacovať tak pedagógovia, ako aj študenti predmetných fakúlt,“ uviedol Peter Tirpák z Informačného servisu Prešovského arcibiskupstva.
Ako dodal, podpísanie zmluvy deklarovalo opätovnú spoluprácu okrem iného v oblastiach vedeckého výskumu, výmeny vzdelávacích a vedeckých skúseností, stretnutí medzi vedeckými pracovníkmi, výmeny študentov. „Na tento účel budú zmluvné strany naďalej vyvíjať spoločné programy a výskumné projekty, ktoré budú vzájomne prínosné,“ doplnil Tirpák.
Prostredníctvom koordinátorov za obe fakulty sa na základe podpísanej zmluvy ponúkajú participačné úlohy formou účasti na konferenciách, výmenou publikačných výstupov pedagógov, či ponukou pri recenznom konaní. Zmluvné strany každý rok spoločne určia oblasť záujmových tém, programy spoločných vedeckých analýz, harmonogram výmeny a určia osoby, ktoré budú realizovať dohodnuté projekty.
 

Vyberte región